Excel•lent matinal de futbol

16 Abr 2018 | Cròniques, Noticies |

 

Feia setmanes, fins i tot mesos que el sol no lluïa com diumenge matí al camp municipal de La Pobla, els núvols i l’aigua havien monopolitzat la climatologia dels darrers caps de setmana fins el punt d’haver de suspendre masses partits de futbol. Finalment i coincidint amb la represa de la Lliga Pirineus vam poder gaudir de dos partits de futbol de la categoria prebenjamins. Els dos equips de l’Escola de Futbol Pobla, el vermell i el blau, es van enfrontar al equip de Rialp. Per la seva part els benjamins es van desplaçar a la Seu d’Urgell per disputar el primer partit de la segona volta davant l’equip local.

Prebenjamins

Jugaven els dos equips prebenjamins de La Pobla davant l’únic equip de Rialp i per tal que les coses fossin el més equilibrades possibles es va disposar que els dos partits tinguessin dues parts cada un de quinze minuts de durada, amb un descans de deu minuts entre un partit i l’altre. El primer partit li va correspondre al Pobla vermell que de inici va formar amb el Jan Lao a la porteria, una defensa formada pel Magí, el Jan Bosch i l’Oleguer i al davant el Kilian, el Biel i l’Uriel.

Els primers en fer anar el marcador van ser els visitants del Rialp que aprofitant un mal rebuig dels nostres van fer pujar el 0-1. Desprès d’un joc amb moltes alternatives l’Oleguer va agafar la pilota a la línia de mig camp la va pujar fins la frontal  de l’àrea i d’un fort xut va aconseguir el gol de l’empat, 1-1. Van entrar l’Unai pel Kilian i el Marc per l’Uriel, als cinc minuts el Rialp es va tornar a avançar al marcador, 1-2 però poc després el Marc Vilanova va aconseguir el 2-2 amb un bon xut creuat que representava la seva estrena com a golejador.

La segona part va començar amb el Magí de porter, el Marc, el Jan Bosch i l’Oleguer al darrera, amb el Kilian l’Imra i el Suleiman al davant. Ben aviat es va veure que els de Rialp havien entrenat més dies que els nostres i mica en mica es van anar imposant fina arribar al 2-7 final. Els canvis dels nostres van servir perquè tothom tingués els seus minuts i poguessin gaudir d’un partit de competició que no disputaven des de primers de novembre.

El segon partit de la matinal el van disputar el nostre equip blau davant el Rialp. El Valentí a la porteria, el Marc Roca, l’Oriol i l’Alex al darrera amb el Jan Font, el David i el Quim, al davant. La primera part va ser molt disputada amb arribades a porteria amb perill per part dels dos equips, però amb unes defenses molt efectives que van aconseguir mantenir el 0 a les pròpies porteries durant tot aquest temps, 0-0 i descans. Durant aquest primer temps el Roc havia entrat pel Quim i el Roger pel Jan Font.

Amb el Roc en lloc del Quim i els mateixos jugadors que a la primera part es va iniciar aquesta segona en que s’hauria de intentar desnivellar al marcador de manera favorable per els de Pobla. Ser els de Rialp que van marcar en primer lloc desprès d’un bon contraatac, 0-1, tot seguit el Roc va interceptar una passada del Rialp va avançar uns metres i d’un fort xut va marcar el gol que representava el 1-1. El David va entrar pel Roc I el Marc Roca va engaltar un xut des de la frontal que va representar el 2-1. Els nostres pressionaven força be i la defensa es mostrava molt efectiva. Finalment i a la darrera jugada del partit, l’Oriol va marcar el tercer gol del Pobla en jugada personal ben resolta davant la sortida del porter, 3-1.

Benjamins

A la Seu d’Urgell també lluïa el sol diumenge pel matí, Els nostres vuit benjamins, David, Àngel, Unax, Max, Jan Monzó, Marc Soto, Ionut i Franz van viatjar amb l’entrenador Carles per disputar el primer partit de la segona volta de la Lliga Pirineus després de cinc mesos sense competició. Però els entrenaments els han mantingut en forma durant aquest llarg període sense lliga. Els quatre quarts van ser de domini dels nostres jugadors i llevat del tercer quart que va acabar amb empat, la resta van ser favorables al Pobla.

El David debutava sota els pals, feia només tres mesos que es va incorporar al planter de l’Escola i va mantenir la seva porteria a cero durant tot el partit, els altres set jugadors de camp es van anar canviant segons disposava el Carles i amb el seu joc de combinació, pressió al contrari i possessió de la pilota van anar imposant-se davant un rival que notava en excés la manca de partits.

El Jan Monsó va marcar el primer gol al primer quart, el Max i el Marc Soto van fer pujar el 0-2 i el 0-3 al marcador durant el segon quart, el tercer quart no va veure cap gol i el darrer quart va servir per que el Franz i el Marc Soto de nou fessin el 0-4 i el 0-5, resultat amb que va acabar el partit. Entre els gols, molta superioritat dels benjamins del Pobla amb infinitat d’arribades amb perill davant la porteria contraria, però entre els pals, els xuts desviats i els rebots amb la defensa van impedir un resultat molt més ampli.

El més notori es que finalment s’ha reprès la Lliga Pirineus i els nostres infants més menuts ja poden gaudir de la disputa de partits de futbol que es el que més els agrada. Confiem que el bon temps perduri al llarg de les setmanes que queden de competició.