Un treballat empat i una derrota contundent

20 Mar 2018 | Cròniques, Noticies |

Un treballat empat i una derrota contundent

Els equips federats de L’Escola de Futbol Pobla van tornar a la competició després que l’anterior jornada fos suspesa amb motiu del mal temps. El nostre camp municipal es incompatible amb la pluja continuada. Aquests tornada a la competició va tenir dos aspectes diferenciats malgrat que en cap dels dos partits disputats, cadets i alevins, s’aconseguís la victòria. Els alevins no van poder fer front al At. Segre, segon classificat, i van caure per un contundent 14-4, els cadets per la seva part van aconseguir un meritori empat al camp del Guissona, 2-2, després de remuntar un 2-0 advers.

Cadets

Plovia a bots i barrals dissabte a la tarda a Guissona però això no va impedir que es disputés el partit que havia d’enfrontar els cadets de La Pobla amb els cadets locals de Guissona. El camp de gespa artificial amb un bon drenatge o va facilitar. També feia molt fred i potser per aquest fet els nostres jugadors els hi va costar entrar en calor. Al minut vuit els locals es van avançar al marcador, 1-0 i al minut vint ho van tornar a fer, 2-0, aprofitant una badada defensiva. Calia estrènyer les dents i anar per la remuntada.

I així ho van fer els cadets de l’Escola. L’Andreu havia disposat de sortida el Joan a la porteria, el Moha i l’Alex als laterals flanquejant al Sergi i al Joan al mig de la defensa, l’Albert per davant i al mig el Xavi, el Chouaib i l’Adrià, davant en punta l’Hèctor i el Quim. Amb el 2-0 en contra es van produir els dos primers canvis, el Pau va entrar per l’Adrià i el Marius pel Quim, aquest però va ocupar el lateral dret i el Moha va passar a acompanyar l’Hèctor en punta.

Als pocs minuts, al vint-i-set en concret, l’àrbitre va assenyalar una falta amb barrera prop de la frontal de l’àrea local que l’Albert es va encarregar de transformar en el primer gol del Pobla, 2-1, d’un magnífic xut que va batre el porter del Guissona. Els esforços dels nostres jugadors començaven a veure’s recompensats amb el gol que escurçava les diferencies . Fins que l’àrbitre va xiular el descans no es va defallir per tal d’aconseguir l’empat, la pluja i el fred continuaven presents i el marcador ja no es va moure en aquest primer període.

La segona part es va iniciar amb el mateix onze que havia acabat la primera i amb el mateix mal temps que va presidir tot el partit. Els nostres es multiplicaven per arribar davant la porteria contraria i poder marcar el gol de l’empat. A l’hora però, calia guardar la nostra àrea per que els de Guissona no ampliessin la diferencia de gols, que llavors els mantenia per davant. L’Àlex, el Sergi i el Joan, ajudats pel Marius, es mostraven infranquejables, l’Albert, amb el mono de treball i la qualitat innata, va estar incommensurable jugant i repartint joc als companys, El Xavi i el Chouaib també es mostraven incansables generant joc i ajudant en els replegaments, amb la col·laboració del Pau. Per la seva part l’Hèctor i el Moha mantenien la defensa contraria en alerta amb els seus moviments.

Fruit d’aquest desplegament d’esforç i de bon joc va arribar el gol del empat al minut setanta de partit, l’Albert va veure el moviment de desmarcatge del Chouaib i li va enviar una gran passada en profunditat, que aquest va aprofitar per enviar la pilota al fons de la xarxa del Guissona i establir el 2-2. Poc abans d’aquest gol el Rada havia entrat pel Pau i el Iu per l’Hèctor per reforçar el joc defensiu.

Els deu minuts restants per finalitzar el partit van passar de manera ingrata pels nostres jugadors, no només pel mal temps que feia sinó per les oportunitats que es van tenir per marcar el gol de la victòria i no es van poder transformar. En resum, un gran partit dels cadets del Pobla sota unes condicions atmosfèriques, més que adverses i un rival que també es va batre amb coratge. Aquesta victòria que tant es resisteix en aquesta segona volta haurà de concretar-se el proper partit a disputar al camp municipal davant els cadets del Tàrrega.

Alevins

Partit molt complicat es presentava el que havien de disputar els alevins del Pobla com a visitants de l’Atlètic Segre. La diferencia de punts a la taula de classificació, trenta-cinc punts, ho explicava clarament i només sortir al camp es va veure la notòria diferencia d’envergadura entre els jugadors dels dos equips. Al primer minut del partit la nostra defensa no l’encerta al rebutjar la pilota de l’àrea pròpia i els locals inauguren el marcador, 1-0. No començaven be les coses per els nostres alevins, però tres minuts després el Lluc fa una gran jugada per la banda, deixa tres defenses darrera, retalla cap endins i assisteix al Quim perquè marqui el gol de l’empat, 1-1.

Semblava que es podia equilibrar el partit però no va poder ser. El Pobla havia sortit amb el Biel a la porteria, l’Ares, l’Aleix i el Filip a la defensa, el Jordi i el Quim al mig i el Lluc una mica més avançat per la banda, aquest sistema es desdoblava quan l’equip atacava i l’Ares reforçava el mig del camp. Durant el primer quart els locals van marcar tres gols més fins el 4-1 i al segon quart van ampliar la diferencia fins el 7-1 amb que es va arribar al descans. Els atacs dels nostres no arribaven a fructificar i en defensa es continuava amb alguns refusos innocents que eren aprofitats per l’habilitat dels davanters del Segre.

Al tercer quart el “Bep” va disposar l’Ot a la porteria, el Ton, l’Aleix i el Jofre a la defensa, el Jordi i l’Ibra al mig i el Gerard més avançat. Va començar be aquesta segona part per els del Pobla, als tres minuts el Lluc va llençar un corner que el porter del Segre no va poder parar i va acabar introduint-se la pilota a la seva pròpia porteria. 7-2. Només treure del mig camp els locals van marcar el 8-2, però al minut següent l’Ibra fa una bona jugada que els del Segre només poden aturar fent-li un penal. El penal el transforma el mateix Ibra en el 8-3. A partir d’aquí va continuar l’allau de gols dels locals fins arribar al 13-3.

A l’últim quart i amb els nostres fent pressió en atac es va robar una pilota i el Quim va marcar el 13-4. Encara va quedar temps perquè els locals marquessin un altre gol i s’establís el resultat definitiu de 14-4. Més enllà del resultat caldria destacar las fases de bon joc del nostre equip, sortint amb la pilota controlada des de el darrera amb bones combinacions que permetien bones arribades. A destacar també les inseguretats dels nostres a l’hora de defensar amb més contundència. A vegades jugar contra equips d’aquesta talla també permet aprendre qüestions del joc que ens poden ser útils. La primera: Encara podem jugar molt millor.