Difícil adaptació a la nova categoria

3 des. 2018 | Cròniques, Noticies |

Difícil adaptació a la nova categoria

Aquesta temporada està resultant complicada per els nostres infantils. L’equip s’ha configurat a partir dels jugadors alevins de la temporada passada, amb alguns jugadors que s’han incorporat del benjamí i algun nou reforç que enguany ha ingressat a l’Escola. La suma de tots ells ha donat com a resultat un magnífic planter de 25 jugadors disposats a lluir els colors de l’Escola de Futbol Pobla.

Però el salt de categoria de aleví a infantil no es senzill i no diguem de benjamí a infantil, una mena de salt sense xarxa. Tot canvia de dalt a baix. Les dimensions del terreny de joc al passar de futbol set a futbol onze, la dimensió de les porteries i la envergadura física de molts adversaris com a elements més destacats.

Però tots aquests aspectes no son els únics que expliquen les dificultats d’adaptació a la nova categoria. També es nota la diferencia, en el manteniment de la posició en el camp i, sobretot, en la intensitat del joc. I es aquí on es nota encara més la diferencia entre unes categories i l’altre.

El partit de dissabte passat davant el AEM, S.E.,C en va ser un bon exponent. Alguns dels infantils de segon any del AEM doblaven en envergadura a alguns dels nostres jugadors i per acabar-ho de complicar als dos minuts de joc els visitants van inaugurar el marcador, 0-1, culminant un contraatac fulminant. Això no va ser, però, motiu suficient per que els nostres infantils baixessin els braços abans d’hora.

Armats de moltes ganes de jugar i amb el suport del públic assistent, l’equip del Pobla va començar a pressionar als visitants al seu camp, aconseguint arribar amb perill davant la porteria contraria tot i que sense remat. Els nostres havien començat amb el Biel a la porteria, el Max, el Reda, el Ton i el Filip formant la línia defensiva, l’Aleix i l’Ares pel davant d’aquesta línia amb l’ajut per les bandes del Néstor i del Jordi Vilanova i més avançats el Quim i el Pau.

Els infantils del AEM va tornar a dominar a partir del minut 10, però els nostres van aconseguir trenar bones jugades de contraatac que intensificaven el perill a l’àrea visitant fins que arribats als primers vint minuts de partit, gol del Pobla. Una jugada per la dreta iniciada pel Max, un altre, va fer arribar la pilota al Quim, aquest va llençar un centre-xut molt bombejat que el porter del AEM només va poder rebutjar lleument, i el Jordi molt atent, va posar el peu i va aconseguir marcar el gol de l’empat.

Seguidament van entrar el Joel pel Néstor i el Gerard pel Quim. L’equip del Pobla va continuar buscant la porteria contraria i va estar a punt de trobar-la al minut 28 quan el Pau es va internar per la dreta dins l’àrea va passar al Jordi i el remat d’aquest va sortir una mica alt fregant el travesser. Va ser l’última dels nostres en aquest període. En quatre minuts l’AEM va aconseguir dos gols aprofitant males sortides nostres des de darrera i posant el 1-3 al marcador amb que es va arribar al descans.

La segona part va ser de clar color visitant. Els nostres no es van refer del cop final del primer temps i l’AEM va anar sumant quatre gols més fins el 1-7 que reflectia el marcador a la mitja hora d’aquest període. En aquest temps l’Ot havia entrat pel Biel, el Ibra pel Jordi i l’Angel pel Néstor, més endavant el Iu va entrar pel Ton i el Néstor per l’Ares.

Però quan semblava que tot estava decidit i que el visitants encara podien incrementar el seu compte golejador, va sortir el geni del nostre jugadors per aconseguir dos gols que van atenuar una mica la diferencia de gols. El primer que representava el 2-7 va ser producte d’una jugada del Max per la dreta i remat del Quim al fons de la xarxa i quatre minuts després nova arribada del Pobla amb remat del Néstor per fer el 3-7 final.

Grans últims minuts dels nostres, aprofitant el relaxament dels adversaris, per no donar-se per vençuts tan fàcilment i demostrar que quan volen també poden. A tenir en compte que la actitud i la intensitat en el joc poden ser més decisius que els handicaps de la envergadura i les dimensions del camp i de les porteries.