ANTECEDENTS I FUNDACIÓ DE L’ESCOLA DE FUTBOL DE LA POBLA DE SEGUR I COMARCA

El futbol a la Pobla de Segur ha estat gestionat, històricament, pel C.F.Pobla, entitat que ha tingut un equip sènior en competició, en determinades èpoques equips juvenils i en els darrers temps equips de diverses categories de futbol base de joves i nens de diverses edats.

escanear0025

Durant l’estiu de 2007, un grup de pares i mares de jugadors dels equips base del C.F.Pobla, van creure que la millor manera de gestionar les activitats dels seus fills lligades al futbol, era crear una Escola de Futbol independent del Club, on l’atenció i la formació dels joves fos l’objectiu prioritari.

I aquestes foren les categories en que l’Escola tingué equips en competició la temporada de la fundació: 2007 – 2008:

  • Aleví segona divisió
  • Infantil segona divisió
  • Cadet segona divisió

Un dels objectius prioritaris des de l’inici, fou també la integració de nois de famílies amb dificultats, comptant en aquesta tasca amb la col·laboració dels tècnics de benestar social del Consell Comarcal del Pallars Jussà i amb l’ajut econòmic del Patronat Municipal d’Esports de la Pobla, Consell Comarcal, de la Diputació de Lleida i de Fundació de la Federació Catalana de Futbol.

Cal destacar també que les aportacions econòmiques de diverses empreses de la Pobla i de la comarca van ser decisives per ajudar a engegar l’Escola.

A fi de mantenir la tradició futbolística de la Pobla es van respectar els colors blanc i vermell de l’equipació, sempre pensant que els nois que rebrien la formació serien els futurs jugadors de l’històric C.F. Pobla que històricament ha vestit aquests colors.