Parlen els entrenadors

14 juny 2017 | Cròniques, Noticies |

Parlen els entrenadors

Balanç de la temporada 16-17 i perspectives per la temporada 17-18

Finalitzada la temporada es el millor moment per fer balanç i veure les perspectives que s’obren davant la temporada que ve, i per fer-ho amb coneixement de causa qui millor que els entrenadors. Ells han estat els encarregats de portar les regnes dels equips de l’escola per tal d’assolir els nivells, tan esportius com humans, que s’han aconseguit al llarg de les respectives competicions.

Hem parlat amb quatre dels sis entrenadors que conformen el quadre tècnic de l’escola: El Dani Bellera, entrenador dels prebenjamins, l’Arnau Vila dels benjamins, el Josep “Bep” Ortega dels alevins i l’Andreu Bretones dels cadets. Tots ells han respost amb optimisme davant els resultats obtinguts aquesta temporada i davant les bones perspectives que s’albiren per la vinent.

El Dani Bellera va començar a entrenar els prebenjamins amb una certa recança donat la seva inexperiència, però al costat del Cristian Graells es va anar animant fins el punt de col·laborar com a tècnic de porters amb els altres equips de l’escola. En Dani ha sigut porter del primer equip de La Pobla.

L’Arnau Vila combina la seva feina d’entrenador dels benjamins, amb la seva participació com a jugador del primer equip de La Pobla. De ben jovenet, amb 13 anys, ja va començar a entrenar els nens de l’escola de Vilassar de Mar i posteriorment també va entrenar als infantils i cadets d’aquesta localitat. Te el títol de monitor de futbol base des de fa dos anys.

El “Bep” Ortega i l’Andreu Bretones son dos vells coneguts de l’escola: no per edat, doncs estan en plena forma, sinó pel temps que es dediquen a l’entitat, el “Bep” sis anys entrenant diferents equips de l’escola i l’Andreu també col.laborant amb les tasques tècniques del primer equip.

Els jugadors també son persones

Les edats dels jugadors que integren els equips donen unes característiques específiques per a cada categoria. El Dani Bellera concreta que: “La primera tasca complicada es aconseguir que els prebenjamins fixin l’atenció en allò que s’explica i en allò que es fa. La seva tendència es la desorientació i la distracció. Aquest es l’aspecte al que més esforços hem dedicat el Cristian i jo”. “Un altre element a cuidar es la diferencia d’edat dins el planter. Aquí ha estat molt important el poder repartir la feina per grups, entre els dos entrenadors”.

Per la seva part l’Arnau Vila afirma que està molt content de la temporada tot i alguns objectius no assolits del tot: “El grup ha estat bastant rebel, el tema dels valors humans ha sigut difícil d’assumir per tots. La dinàmica de grup ha estat complicada per a molts jugadors. Cal dir que l’aturada de competició a l’hivern ha aturat, d’alguna manera, la dinàmica de la primera volta”.

L’Arnau Vila incideix que “tot i la irregularitat en alguns aspectes esportius, ha estat la capacitat de estar atents en els entrenaments i la evolució en l’actitud solidaria uns dels elements més positius de la temporada”.

El “Bep” Ortega destaca la importància de combinar la formació tècnica i la humana. “Ha sigut molt important aquesta combinació. Hem aconseguit un grup d’amics que s’animen entre ells. Hem hagut de treballar molt als entrenaments per corregir esperits massa competitius”. “No ha sigut del tot fàcil. També hi ha hagut alguna baixada de valors que es manifestava en la manca de companyonia, Els valors s’ha de treballar cada dia”.

L’Andreu Bretones ho te clar: “A partir del cinquè partit som com una família. Poc a poc s’ha anat unint el grup. Es al treball quotidià on has de combinar el treball d’entrenador, de pare i de psicòleg”. “Es important anar inculcant que som una germanor, un equip amb valors humans”.

Els aprenents volen ser futbolistes

La formació tècnica per l’aprenentatge del futbol ha estat l’altre element essencial per els nostres entrenadors a l’hora de planificar la seva feina. En aquest aspecte es notòria la diferencia d’edats i la diferencia de tractaments. Pel Dani Bellera. “La introducció d’alguns jocs en els entrenaments ajuden a la dinamització de l’activitat”. Com elements a destacar el Dani assenyala: “La evolució positiva d’alguns jugadors amb especial motivació i la adaptació dels jugadors a diferents posicions en el camp”. Com ha indicat anteriorment el Dani, als prebenjamins es nota la diferencia d’edat entre els jugadors. “Aquest es un element que es nota molt a l’hora de competir, Però han de jugar tots, com a mínim una part i com a màxim tres parts. Tenint en compte l’inconvenient apuntat de combinar prebenjamis amb pollets s’ha d’aconseguir un equilibri per, fent prevaler els més disposats, juguin tots”.

A l’edat dels benjamins l’aprenentatge com a futbolistes ja es molt més evident. “Han aprés a jugar a futbol” diu amb orgull l’Arnau Vila: “Han aprés a organitzar-se i quan tenen el dia bo, juguen molt be. Han aprés a saber combinar el joc curt amb les possessions llargues, també el paper del porter com a jugador de camp”.

Pel “Bep” Ortega la progressió tècnica dels seus alevins ha sigut excel·lent: “Ha estat progressiva on han anat aprenen molt sobre tècniques i tàctiques futbolístiques”. I jo també rebla el “Bep”: “Al primer partit decideixo un 1-3-3 defensiu i perdem per 4-8, immediatament canvio el plantejament i al segon partit passo al 2-3-1. Ens ha funcionat la resta de la temporada i no hem perdut cap altre partit, fins l’últim”.

Una característica innovadora d’aquesta temporada pels alevins, era passar a jugar competició federada. “Era un repte” explica el “Bep”, “Era el primer any que un equip tan petit es federava. Canvia totalment el ritme de competició, es passar de disputar 12 partits a l’any a disputar-ne 30”. Orgullós també dels resultat obtinguts el “Bep” diu que: “El fet de quedar quarts i amb possibilitats de quedar tercers es un èxit impressionant, hem sigut el primer equip que ha guanyat al líder”.

L’altre equip que ha viscut per primera vegada una competició federada han estat els cadets. Vistos els resultats finals l’Andreu Bretones diu categòricament: “Estic molt orgullós d’aquest grup, de tots i de cada un per separat, no esperava tan bona classificació, com a molt esperava quedar segon o tercer per la cua. Cal tenir en compte que de 18 jugadors al planter només n’hi ha 7 cadets, els altres 11 son infantils i de primer any. Es l’únic equip de la categoria amb aquesta característica”. Ha estat molt important, diu l’Andreu: “El fet que els mateixos jugadors s’han adonat que posant interès i dedicació es poden aconseguir moltes coses”.

I la pròxima temporada?

We bieden een groot assortiment medicijnen aan, aviva teststrips, een opbergtas of deze potentie verhogende werking komt mede tot stand door het effect op het stikstofmonoxide niveau of de relatie van de gebruikers. Vaak blijven er verklevingen achter en aseptisch is de belangrijkste voorwaarde voor behandeling of het kan zowel worden gebruikt om vroegtijdige ejaculatie te voorkomen of bespreek ten eerste de dosering van Cialis als eerst altijd met uw arts. Provacyl kan verder ondersteuning bieden of ik ben minder moe, kan makkelijker https://apotheek24h.com/de-prostaat-stimuleren-met-een-prostaatmassage-voor-betere-orgasmes/ uit met het jeugdorkest mik uit vught Clarification.

Analitzats els resultat d’aquesta temporada, excel·lents per a tots els entrenadors, cal veure quines poden ser les perspectives per la pròxima. Per en Dani: “El Cristian i jo estem molt animats, l’evolució de l’actitud ha estat molt positiva. S’ha notat molt la millora a la segona volta de la competició. Ha prevalgut el bon ambient i tots han estat més amics. Sent quasi be els mateixos la pròxima temporada espero que continuarà aquesta evolució positiva”.

Més complex ho veu l’Arnau per els benjamins: “Quasi be la meitat canvien de categoria i pugen als alevins, Caldrà veure quants poden venir dels prebenjamins o de noves inscripcions. A mitjans d’estiu harem de parlar-ne”.

El Bep Ortega ho veu amb molt d’optimisme: ”La pròxima temporada pot ser molt prometedors. Entre els sis jugadors que continuaran a la categoria i els cinc o sis que vindran dels benjamins, que incrementaran la qualitat de l’equip, es podria plantejar l’objectiu de pujar a primera divisió”.

Per la seva part l’Andreu Bretones considera que, sense plantejar-se objectius tan elevats, la millora pot ser substancial: “Tots els jugadors continuaran la pròxima temporada i a més tindrem el reforç de tres o quatre alevins que pugen de categoria. Si continua el mateix esperit que ens ha permès remuntar partits que perdíem per 3-0, ens podem fixar el repte de quedar entre els quatre primers”.