Que maques son les matinals de futbol

14 maig 2018 | Cròniques, Noticies |

Que maques son les matinals de futbol

L’equip aleví i els dos equips prebenjamins de l’Escola van disputar els seus partits respectius davant el Pons i els dos equips de Pont de Suert, dissabte matí al camp municipal de La Pobla. Desafiant el mal temps habitual que ens ha acompanyat tot l’hivern i el que portem de primavera, el sol es va colar entre els núvols i ens va permetre gaudir d’uns partits de futbol sense entrebancs meteorològics.

Feia goig contemplar la quantitat de jugadors, propis i visitants, il·lusionats per practicar el seu esport favorit i la quantitat de pares, familiars i amics dels jugadors que ocupaven una bona part de les grades. Tot plegat contribuïa a decidir-nos a passar-ho d’allò més be les properes més de dues hores de futbol que ens esperaven. Be, tot, tot no. Hi havia l’element distorsionador de sempre. Un camp de futbol obsolet que fa basarda haver d’utilitzar pels propis i també pels visitants.

Alevins

Era l’últim partit dels alevins aquesta temporada, un partit davant el Pons que es corresponia a una anterior jornada que s’havia suspès, com tantes d’altres, amb motiu de la pluja. Tres punts en joc que no modificaven el lloc de la classificació però que permetien acabar satisfets del joc desenvolupat.

Els dos primers quarts van ser disputats pel Biel a la porteria, l’Aleix i el Joel defensant, el Quim i el Lluc enllaçant línies i la Gisela i el Gerard davant. El primer quart va ser de molt joc al mig del camp i amb poca feina per els porters, tot i així els del Pobla van tenir un parell d’oportunitats per inaugurar el marcador amb xuts de la Gisela i del Gerard desprès d’una falta llençada pel Quim. Poc abans d’acabar aquest quart el Lluc va aconseguir batre la porteria del Pons d’un fort xut des de l’esquerra, 1-0.

El segon quart va continuar amb la mateixa tònica però amb dues bones oportunitats per els nostres a peus de la Gisela i del Quim que va desbaratar el porter visitant amb dues bones aturades. Va ser el Pons qui va empatar el partit, 1-1, aprofitant un seguit de rebots dins l’àrea del Pobla. Tercer quart i canvi d’equip, l’Ot de porter, el Filip i el Joan defenses, l’Aleix i el Jordi d’enllaços, i l’Ibra i el Joan davant.

Ben aviat l’Ibra va desnivellar el marcador, 2-1, poc després l’Aleix va augmentar la diferencia, 3-1 i abans de finalitzar aquest temps el Jordi va fer pujar el 4-!, Tres gols ben macos producte de tres bones finalitzacions de tres bones jugades. El Quim va entrar per l’Aleix a l’inici del quart temps que va veure com el Ton marcava el 5-1 d’un bon xut enganxat al pal. A continuació el Jordi completa el seu hat-trick particular marcant el 6-1 i el 7-1 definitiu, el primer rematant una bona assistència de l’Ibra i el segon rematant amb el cap un bon centre del Ton. Abans la Gisela havia entrat pel Quim i després el Filip tallant tot el que arribava i l’Ot amb tres bones aturades van impedir que els de Pons escurcessin distancies al marcador.

Amb aquest partit els nostres alevins han acomiadat una temporada irregular amb dificultats d’adaptació a la nova categoria per part dels que venien del benjamí i sense poder superar la normativa de la federació que a la pràctica impedia al “Bep” fer els canvis que considerés oportuns per millorar el joc i els resultats obtinguts. Tot i així ha estat admirable l’entrega de tots i cada un dels jugadors que no han decaigut al llarg de la temporada, La nostre felicitació als jugadors i al tècnic que ho han fet possible.

Prebenjamins

Els més petits de tots tenien per davant una jornada ben complerta. Els de Pont de Suert també disposen de dos equips a la categoria i això permetia la disputa de dos partits sencers. Joia i alegria per els nanos que disposaven tots ells de quaranta-vuit minuts per jugar a futbol. El Pobla ve reunir a vint-i-dos jugadors, dotze per l’equip blau i deu per l’equip vermell. La diferencia amb els de Pont es que els dos equips de que disposen, el A i el B estan formats per els jugadors de segon any el A i els jugadors de primer any el B i per part dels nostres tos el jugadors estan barrejats entre els dos equips.

Primer el nostre equip blau es va enfrontar al seu equip A i poc a poc es va anar imposant la seva major envergadura i experiència. L’equip blau el formaven el Jan Lao, l’Alex, el David, el Marc Vilanova, el Valentí, l’Esteve, el Roc, el Kilian, el Biel, l’Amin, el Jan Font i el Marc Roca. Tots ells van entrar i sortir del camp tal i com disposaven el Cristian i el Dani i tots van córrer i jugar d’allò més per plantar cara als de Pont. El primer quart va acabar 2-5 pel Pont amb gols de l’Esteve i del Biel per part del nostres,

El segon quart, el més equilibrat, 2-3 pels visitants. Els dos gols nostres els van marcar l’Esteve i el Marc Vilanova. El tercer i quart temps van ser més difícils per els nostres que no van poder evitar el 0-2 i el 0-3 amb que van finalitzar.

El partit entre el vermells del Pobla i els B del Pont va ser l’altre cara de la moneda. Defensant la samarreta del Pobla hi formaven el Magí, l’Oleguer, el Iuran, el Suleiman, l’Unai, el Roger, el Jan Bosch, el Quim, el Marc Solivella i el Roger Romero. Tots ells, com en el partit anterior van entrar i sortir conforme ho disposaven els entrenadors i els quatre temps van finalitzar, 4-0, el primer, 0-0 el segon, 4-1, el tercer i 0-2 el quart. La palma de cara a porteria se la va emportar l’Oleguer amb tres gols al primer quart, hat-trick, i tots els quatre gols del tercer temps, poker. El Jan Bosch va marcar un dels gols del primer temps. 

Dos bons partits dels nostres menuts amb diversa sort, però amb les mateixes ganes de gaudir del seu joc preferit. Hi havia jugadors que encara corrien darrera de la pilota un cop finalitzats els partits. Això es afició i una magnífica pedrera.